10:00-17:00 Mindful Stiltedag | Dag van de Stilte – Elswout

Ben je nieuwsgierig naar meditatie uit de Mindfulnesstraining? Wil je je eigen beoefening verdiepen of onderhouden na een training? Of simpelweg weer even te mediteren in een groep? Kom dan gerust samen mediteren tijdens de stiltedag of stiltemiddag
“Je kunt de golven niet stoppen, maar je kunt leren surfen”
– Jon Kabat-Zinn (grondlegger van Mindfulness MBSR)

Leren en blijven oefenen
Het leven lijkt het element van stijgen en dalen te hebben als golven in de oceaan. In het dagelijks leven zijn we er zeker van dat dingen de hele tijd op en neer gaan, iedereen heeft en kent ups en downs. Als je op dat moment goed voor jezelf kunt blijven zorgen, helpt je dat niet enkel jezelf maar houd je ook gemakkelijker aansluiting met je geliefden, de omgeving waar jij je (dagelijks) in begeeft en de wereld waarin je leeft. Een manier om te leren surfen op de wisselvalligheden die onze levens te bieden hebben, is door beoefening van meditatie-oefeningen.

Mindfulness- en mettameditatie
Bundelt biedt tijdens deze stiltedagen Mindful-, (inzichtmeditatie) en mettameditatie uit andere contemplatieve tradities gericht op compassie aan. Deze meditaties zijn pragmatisch en seculier in de zin dat geen enkele vorm van religie wordt afgedwongen. Mindfulness meditatie, in de traditie van Jon Kabat-Zin, is een traditie waarbij aandacht op de ademhaling gecombineerd wordt met andere oefeningen zoals zitmeditaties, loopmeditaties de body-scan en liggende- en staande mindful yoga. We wandelen uiteraard ook in de bosrijke omgeving van Elswout en hebben de privé tuin van het Poortgebouw tot ons beschikking.

Voor wie
Voor iedereen die nieuwsgierig naar meditatie uit de Mindfulnesstraining , de mindfulnesstraining heeft gedaan of die regelmatig mediteert en boven de 18 is. Wanneer je kennis wilt maken met mediteren graag eerst telefonisch overleg.

Wat mee te nemen
Draag bij voorkeur gemakkelijk zittende kleding en neem een flesje drinken en warme sokken mee gezien we onze schoenen uit doen.

Locatie activiteit
Deze Mindful Retraite Dag vindt plaats in het Poortgebouw van het prachtige Elswout; het eerste gebouw waar je als het ware doorheen moet lopen voordat je het landgoed betreedt. Er is daar altijd voldoende ruimte om je auto of fiets te parkeren (op de daarvoor bestemde plekken). De ingang is na de poort direct rechts door het hek. Het Poortgebouw van Elswout beschikt over een toilet, keuken, douche en heeft, stoelen en houten banken met kussens die naar keuze kunnen worden neergezet. Matten en meditatiekussen worden door Bundelt verzorgt.

Kosten
Een vast bedrag van €45,00.
Een vrijwillige bijdrage voor de organisatie van de Dag van de Stilte wordt altijd op prijs gesteld.

Begintijd: 10:00 uur
Eindtijd: 17:00 uur

Aanmelden is noodzakelijk, via een e-mail naar jolien@bundelt.nl

Reader Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *